Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topovski udar?

U tunelu kod Mostara eksplozija, privedene sumnjive osobe iz automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tunelu Salakovac kod Mostara u petak navečer je došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, Anto Jeleč.

23:31 - Prema prvim rezultatima istrage ne radi se o terorističkom napadu kako se isprva mislilo. Nakon što je završen očevid, u Operativnom centru MUP-a HNŽ-a rekli su kako se sigurno nije radilo o eksploziji bombe. 'Radilo se o topovskom udaru ili jačoj petardi, nismo našli fragmente bombe. Nakon eksplozije, promet se i dalje normalno odvijao, nije bilo razloga za obustavu prometa', rekao je dežurni u Operativnom centru MUP-a HNŽ-a, piše Slobodna Bosna.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

23:25 - Policiji se u petak navečer predala osoba koja je iz jurećeg vozila bacila nepoznatu napravu koja je eksplodirala u tunelu kod Mostara nedaleko vozila u kojemu se nalazio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH general Ante Jeleč.

Pirotehničari iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su napravili očevid te na mjestu događaja utvrdili manja oštećenja ivičnjaka kao i papirnate tragove koji upućuju da se radilo o eksploziji snažnijeg topovskog udara ili pak privrednog eksploziva.
U Mostaru je primjetan povećan broj policijskih ophodnja.

23:22 - Mnogo je kontardiktornih infromacija oko ove eksplozije u tunelu Salakovac. Prema najnovijim podacima, portal Klix.ba piše kako je eksplozija u tunelu najvjerojatnije prouzročena pirotehničkim sredstvom, tzv. topovskim udarom.

Direktor SIPA-e je za ovaj medij potvrdio kako se ni u kojem slučaju ne radi o terorizmu te da oni nisu izašli na teren, niti su bili pozvani.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je da ni pripadnici FUP-a nisu izlazili na mjesto događaja. Na teren nisu izlazili ni tužitelji Tužilaštva BiH.

Kako Klix.ba saznaje iz Operativnog centra MUP-a HNK, promet je normaliziran te se radi na utvrđivanju o kojem pirotehničkom sredstvu se radi i tko su osobe koje su ga bacile.

Ovaj slučaj se ni na koji način ne može dovesti u vezu s terorističkim napadom u Sarajevu, piše Klix.ba.

Tunelom je sasvim slučajno prolazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH koji nije povrijeđen niti je njegov automobil oštećen.

Automobil iz kojeg je bačeno pirotehničko sredstvo pretekao je automobil u kojem se nalazio general Jeleč te je u tom trenutku naprava bačena.

23:04 - Kako javlja reporterka Dnevnog avaza s mjesta incidenta, sve se dogodilo oko 17:30, a prema neslužbenim informacijama jedna osoba je privedena. Očevid u tunelu je završen.

22:41 - Prema informacijama Dnevnog avaza iz Operativnog centra MUP-a HNK su poručili kako se promet u tunelu Salakovac odvija neometano.

22:28 - Kako javlja Bljesak.info policija u Mostaru privela je na informativni razgovor u petak navečer osobe koje su bile u automobilu koji je prošao kroz tunel Salakovac neposredno prije eksplozije. U gradu i oko grada postavljeni su policijski punktovi.

22:27 - Prema riječima Ljudevita Marića, glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, eksplozija je policiji prijavljena iza 20:10 sati, piše Bljesak.info.

22:10 - Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdila je za Dnevni avaz da provjeravaju navode o ovom incidentu, ali da zasad za javnost nemaju nikakvih službenih informacija.

22:02 - General Jeleč potvrdio je za Dnevni avaz da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja.

'Bila je eksplozija u tunelu Salakovac. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu', kaže Jeleč.

22:00 - Iz policijskih izvora Dnevnom avazu potvrđeno je da je u tunelu Salakovac u petak navečer došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč ni itko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

SARAJEVO U STRAHU 'Teroristički napad je loša vijest za Hrvatsku'

Sumnja se da je riječ o novom napadu u BiH.

Prema policijskim izvorima, najvjerojatnije je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Policijske ekipe su na licu mjesta i utvrđuju sve detalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene