441717
441717
441717
441717
441717

'Bili smo oči u oči s napadačem dok je pucao, sakrili se i 45 minuta prestravljeno čekali'

  • , 29.06.2016., 08:43
  • Autor:
  • komentara

Putnici koji su se zatekli na istanbulskom aerodromu Ataturk tijekom terorističkih napada, ispričali su što su sve vidjeli i prošli u tom stravičnom krvoproliću.

 
 
 
 
Preživjeli nakon terorističkog napada na aerodrom u Istanbulu (Foto: AFP)
Preživjeli nakon terorističkog napada na aerodrom u Istanbulu (Foto: AFP)

Stotine putnika koji su pobjegli s aerodroma Ataturk u Istanbulu tijekom terorističkih napada prepričalo je potresne događaje s mjesta tih krvavih događaja.

Adam Keally iz Bostona našao se na spomenutom aerodromu u vrijeme napada te za agenciju Associated Press kaže da je prvo čuo pucnjeve iz vatrenog oružja, nakon kojih su uslijedile eksplozije. "Tad sam vidio ljude koji su bili vrlo teško ozlijeđeni", ispričao je Keally.

Još potresnije svjedočanstvo ispričala je 12-godišnja Hevin Zini, koja je u Istanbul bila stigla iz njemačkog Dusseldorfa s obitelji.

"Krv je bila posvuda po tlu. Sve je bilo raznijeto u komadiće... da smo stigli dvije minute ranije, to smo mogli biti i mi", rekla je za AP kroz suze Zini, u stanju šoka.

Južnoafrikanka Judy Favish, koja je prethodno provela dva dana u Istanbulu, usput na putu prema kući iz Dublina u Irskoj, tek je obavila prijavu na aerodromu, kad je čula eksploziju, nakon koje je usplijedila pucnjava i još jedna eksplozija.

Favish je odmah potražila zaklon i sakrila se ispod pulta, gdje je provela dugo vremena. Dodala je da su putnici odvedeni u podrum, u kantinu, gdje ih je osiguranje zadržalo više od sat vremena, odnosno dok se situacija nije rasčistila.

Još dvje južnoafričkih turista, Paul i Susie Roos iz Cape Towna, isto su se našli na aerodromu i na putu prema kući, kad su teroristi napali aerodrom i detonirali bombe.

"Kretali smo se pokretnim stepenicama prema dijelu za odlazak, kad smo začuli pucnjavu. Vidjeli smo nekog tipa kako hoda uokolo, obučen u crno i s pištoljem u ruci", rekao je Paul Roos.

Možda i najpotresniju priču ispričao je novinar Steven Nabil, koji se u vrijeme napada na aerodromu našao sa suprugom, kji je događaje opisao u seriji objava na svojem Twitter profilu.

"Upravo smo napustili aerodrom. Supruga mi je ozlijeđena u napadu. Bili smo oči u oči s napadačem dok je pucao. Potrčao sam i povukao suprugu do trgovine, provalio unutra i čekali prestravljeni, dok je on pucao izvan trgovine. Jedva smo se izvukli. 45 minuta smo bili sjedeće mete, samo čekajući tko će otvoriti vrata", ispričao je Nabil.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se