459068
459068
459068
459068
459068

STIŽE NIBIRU, a s njim i novi "smak svijeta"

  • , 02.12.2016., 08:43
  • Autor:
  • komentara

Uživajte u prosincu, jer ako je vjerovati teoretičarima zavjere, siječanj možda nikad neće biti niti ispisan. Drugim riječima, opet se predviđa kataklizmički događaj.

 
 
 
 
Sudar planeta (Screenshot: YOutube)
Sudar planeta (Screenshot: YOutube)

Nibiru, poznatiji kao nepoznati Planet X u Sunčevom sustavu, na jurećoj je projekciji ravno kroz središte Sunčevog sustava, kažu teoretičari zavjere, a prenosi Independent.

Nibiru je od Zemlje veći između četiri i 10 puta, a orbita oko Sunca znatno je veća od one patuljastog planeta Plutona. Svakih nekoliko stotina tisuća godina, taj se misteriozni planet zaleti u središte Sunčevog sustava, negdje između Neptuna i Marsa te time uzrokuje apokalipsu na Zemlji.

Da ne ulazimo u pikantne detalje te teorije zavjere i svakojakih navoda o kontaktima s izvanzemaljcima i slično, istaknimo radije da je sudnji dan najavljivan već za 2003., 2007., 2012. i 2015. godinu, ali se "čudom" nije dogodio.

Zašto? Zato što pravi znanstvenici, odnosno oni koji svoje živote posvećuju istraživanju svemirskih prostranstava, očitavanju podataka dobivenih iz sve tehnologije poslane u svemir ili uperene u njega i koji iste podatke interpretiraju i prenose široj zajednici u obliku novih otkrića, tvrde da Nibiru - ne postoji.

S druge strane imate teoretičare zavjere čija interpretacija znanstvene studije predstavlja loše prerađen video na YouTubeu i gomila praznovjerja i pseudoznanstvene fikcije.

Sad kad smo riješili ovu nedoumicu, ako pretpostavimo da Nibiru postoji, navedimo da astronom Mike Brown sa Sveučilišta Caltech kaže da bi Nibiru bio već odavno izbačen iz sugerirane orbite oko Sunca, zbog utjecaja kudikamo većeg Jupitera na njega.

Ipak, znanstvenici jesu pronašli i još uvijek pronalaze dokaze o postojanju devetog planeta na dalekom rubu Sunčevog sustava. Ključna je riječ - dalekom.

Don Yeomans, šef programa NEO (Near-Earth Object), NASA-inog Jet Propulsion laboratorija, ističe da ne postoje gravitacijski dokazi utjecaja takvog nebeskog objekta (Nibirua na njegovoj putanji usuda) na planete u Sunčevom sustavu.

Yeomans, međutim, kaže da mu se sviđa ime mističnog planeta. "Ako ikada budem imao zlatnu ribicu, Nibiru će mi biti visoko na listi mogućih imena", kaže na kraju.

Uživajte u nadolazećim praznicima, veselite se 2017., a uživajte i u malo dobre stare teorije zavjera.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se