Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tenkom na marihuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadske trupe, koje se bore protiv talibanskih militanata u Afganistanu, naišle su na šumu marihuane čije su stabljike visoke gotovo tri metra.

General Rick Hillier izjavio je da su talibani šumu koristili za kamuflažu. Naime, stabljikama marihuane prekrili su čak i svoje borbeno vozilo. 

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura

"Stabljike marihuane absorbiraju energiju i prilično griju. Stoga ih je vrlo teško detektirati s termalnim uređajima, pa moramo biti jako oprezni", rekao je Hillier. 

S neočekivanom preprekom kanadski su se vojnici bezuspješno pokušali obračunati pomoću bijelog fosfora i dizela. No, spaljivanje nije uspjelo jer su biljke toliko napunjene vodom da ih je trenutno nemoguće spaliti. 

Jedan kanadski vojnik svom je nadređenom nakon neuspjele akcije spaljivanja rekao: "Gospodine, prije nego sam se priključio vojsci prije tri godine, nisam ni sanjao da ću ikada reći - Ta prokleta marihuana". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene