Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Balistički program

Savjetnik Alija Homeninija napao Macrona: "Tko je on da se miješa u naše poslove?"

Ali Akbar Valejati (Foto: AFP)
Ali Akbar Valejati (Foto: AFP) Foto: Afp
Drugi put u 24 sata, Iran je osudio stav Francuske koja zahtijeva reviziju regionalne politike i balističkog programa Teherana, usprkos približavanju između dvije zemlje nakon nuklearnog sporazuma iz 2015.

Potvrdivši spremnost na "dijalog" s Iranom, francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je u petak "želju da Iran ima manje agresivnu regionalnu strategiju" te se zabrinuo zbog "njegove raketne politike koja se čini neobuzdanom".

Pročitajte i ovo Nuklearni projektil, ilustracija manjak suradnje Stižu upozorenja: "Jačaju frakcije koje žele nuklearno oružje, nad njima nema nikakve kontrole" Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

"Oko pitanja obrane i balističkog programa ne tražimo dozvolu od nikoga. Kako se to tiče Macrona? Tko je on da se miješa u naše poslove?", izjavio je u subotu Ali Akbar Velajati, savjetnik vrhovnog vođe Alija Hameneija za međunarodne poslove na državnoj televiziji.

"Ako želi da se odnosi između Irana i Francuske razvijaju, mora se pokušati ne miješati u te poslove jer je to suprotno nacionalnim interesima Francuske", dodao je on.

"Očito je da je naš odgovor negativan" na zahtjeve Francuske oko pregovora o balističkom pitanju i regionalnoj politici Irana. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene