Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen talijanski psiholog

Maloljetne pacijente zlostavljao 10 godina: Najprije bi ih polegao na prostirku, a onda...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Italiji je u srijedu uhićen psiholog zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje maloljetne pacijente.

U talijanskome gradu Montecatini u srijedu je uhićen psiholog zbog optužbe da je u razdoblju od 2013. do 2023. godine seksualno zlostavljao 10 pacijenata, od kojih je sedmero bilo maloljetno, uključujući i četiri djevojke u dobi ispod 16 godina. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Hrvati krijumčarili kokain Europom, pronašli im i oružje: USKOK objavio detalje

Istragu protiv psihologa iz Toskane provela je talijanska policija na temelju optužbe koju je u siječnju 2023. podnijela 14-godišnja djevojka, jedna od njegovih žrtava. 

Djevojka je istražiteljima rekla  da je psihologa upoznala na izlaganjima koja je organizirala jedna obrazovna ustanova, tijekom kojih je govorio o ciljevima i djelovanju svojeg ureda, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka? Unakazila lice novoj curi svoga bivšeg dečka: Tek sada mogla bi u zatvor zbog novog prekršaja

Uznemiravanje se navodno odvijalo tijekom psihoterapije kada bi uhićeni psiholog najprije pacijentu rekao da legne na prostirku kako bi ga podučio tehnikama disanja i opuštanja. Nakon toga bi i on legao na prostirku i počeo dirati svog pacijenta. 

Policija je pretražila i njegov stan, koji se nalazio u istoj zgradi kao i njegov ured i u koji je često pozivao svoje pacijente jednom kada je uspostavio povjerljiv odnos. Na njegovu računalu policija je pronašla razgovore koje je sa svojim maloljetnim pacijentima vodio preko anonimnog profila na društvenim mrežama .  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene