Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Trebat će vremena''

Talijanski premijer obećao obnovu nakon potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Matteo Renzi ponovio je u utorak u Preciju u središnjem dijelu Italije pred stanovnicima područja koje je u nedjelju pogodio potres da će talijanske vlasti sve obnoviti, ali i istaknuo da će za to trebati vremena.

''Došao sam ovamo kako bih vam rekao da to neće biti lako i da će potrajati (...), ali malo pomalo sve ćemo obnoviti", obećao je Renzi pred stanovnicima tog mjesta, jednog od najteže stradalih u potresu magnitude 6,5 koji je u nedjelju ujutro pogodio središte poluotoka.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Potres na sjeveru Italije na sjeveru zemlje Umjereno jak potres pogodio Italiju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Čulo se podrhtavanje i buka"

Nekoliko mjesta je gotovo posve sravnjeno sa zemljom u tom potresu, najsnažnijem u Italiji od 1980., među njima San Pellegrino i Castelluccio di Norcia, srednjovjekovni gradić koji je sablasno prazan i u kojemu je tek šačica stanovnika odlučila ostati.

Talijanski premijer je još u nedjelju bio izjavio da će se na tom području svaka kuća, svaka crkva i svaka trgovina obnoviti točno onako kakve su bile. To su područje u nešto više od dva mjeseca pogodila tri razorna potresa. U prvome koji se dogodio 24. kolovoza poginulo je gotovo 300 ljudi. U drugim dvama koji su se dogodili u srijedu i u nedjelju, nitko nije stradao, samo je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno, ali je prouzročena velika materijalna šteta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene