455585
455585
455585
455585
455585

Talijanski premijer obećao obnovu nakon potresa

Talijanski premijer Matteo Renzi ponovio je u utorak u Preciju u središnjem dijelu Italije pred stanovnicima područja koje je u nedjelju pogodio potres da će talijanske vlasti sve obnoviti, ali i istaknuo da će za to trebati vremena.

 
 
 
 
Matteo Renzi (Foto: AFP)
Matteo Renzi (Foto: AFP)

''Došao sam ovamo kako bih vam rekao da to neće biti lako i da će potrajati (...), ali malo pomalo sve ćemo obnoviti", obećao je Renzi pred stanovnicima tog mjesta, jednog od najteže stradalih u potresu magnitude 6,5 koji je u nedjelju ujutro pogodio središte poluotoka.

Nekoliko mjesta je gotovo posve sravnjeno sa zemljom u tom potresu, najsnažnijem u Italiji od 1980., među njima San Pellegrino i Castelluccio di Norcia, srednjovjekovni gradić koji je sablasno prazan i u kojemu je tek šačica stanovnika odlučila ostati.

Talijanski premijer je još u nedjelju bio izjavio da će se na tom području svaka kuća, svaka crkva i svaka trgovina obnoviti točno onako kakve su bile. To su područje u nešto više od dva mjeseca pogodila tri razorna potresa. U prvome koji se dogodio 24. kolovoza poginulo je gotovo 300 ljudi. U drugim dvama koji su se dogodili u srijedu i u nedjelju, nitko nije stradao, samo je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno, ali je prouzročena velika materijalna šteta. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se