Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeno za sutra

Talijanska vlada traži glasovanje o mjerama štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada za petak je zakazala glasovanje o povjerenju u parlamentu ne bi li tako ubrzala odobravanje paketa mjera štednje vrijednog 33 milijarde eura.

Ministar za parlamentarne odnose Piero Giarda objavio je da će se glasati u petak rano poslijepodne. Vjerojatno će se nakon toga tjedan poslije glasati i u gornjem domu talijanskoga parlamenta.

Tehnokratska vlada premijera Marija Montija ima potporu uvjerljive većine u obama domovima pa se očekuje da glasanje prođe glatko te parlament potvrdi zakon koji je stupio na snagu 4. prosinca, ali zahtijeva i parlamentarnu potvrdu u roku od 60 dana.

Montijeva vlada imenovana je prošli mjesec sa zadaćom da vrati povjerenje tržišta jer je kolaps toga povjerenja doveo treću ekonomiju eurozone u središte dužničke krize.

Vlada se odlučila na glasanje o povjerenju kako bi spriječila raspravu o desecima amandmana, većinom oporbene Sjeverne lige. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene