Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjuju i vozni park

Talijani prodaju 3 Vladina zrakoplova, evo u što ulažu novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske vlasti će u borbu protiv požara uložiti 50 milijuna eura i to prodajom tri Vladina zrakoplova.

Talijanska vlada je stavila na prodaju tri od 10 zrakoplova koje ima, a novce, oko 50 milijuna eura, usmjerit će za borbu protiv požara.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Prilika za promjenu Biser Mediterana u opasnosti: ''Zbog klimatskih promjena imamo ratno stanje u vrijeme mira'' Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu"

Vlada smanjuje svoj vozni park za 25 posto, odnosno od 60 službenih vozila koja su bila na raspolaganju ministrima će ubuduće na raspolaganju biti 44 vozila.

>> Hoće li presuda Berlusconiju uzdrmati talijansku vladu?

To je obznanio premijer Enrico Letta na konferenciji za novinare naglasivši i kako će se i prepoloviti broj sati službenih letova članova vlade.

'Držimo kako ćemo prepoloviti broj sati letenja i prodat ćemo tri zrakoplova, jedan Airbus 419 i dva Falcona 900, od 10 koliko ih ima vlada, a oko 50 milijuna eura koje ćemo dobiti za njih usmjerit ćemo civilnoj zaštiti za kupovinu protupožarnih zrakoplova', rekao je Enrico Letta na konferenciji za novinare u sjedištu talijanske vlade, palači Chigi.

Letta je najavio rezove u broju sati letova vladinih zrakoplova, te izjavio kako će prepoloviti broj službenih letova u odnosu na onaj koji je bio u godinama 2010.-2011.

Tada je godišnje bilo i 14.000 sati letova vladinih zrakoplova, a to su bili troškovi od 70 do 80 milijuna eura. Već se počeo smanjivati broj službenih letova, tako da je u prvih šest mjeseci 2013. godine bilo samo 2.000 sati letova.

Lettina vlada bi htjela smanjiti broj godišnjih letova na oko 5.000 sati. 'Želimo racionalizirati troškove u potrebama službe', istaknuo je Letta. Uz smanjenje broja zrakoplova i službenih automobila, te broja sati letova vladine flote, u pripremi je daljnja racionalizacija troškova. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene