Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ofenzivi

Talibani u Kabulu napali strana veleposlanstva i afganistanski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kabulu su raketama napadnuti zgrada parlamenta, strana veleposlanstva i sjedište NATO-a, objavile su afganistanske vlasti, a odgovornost za simultane napade preuzeli su talibani.

Uz parlament u zapadnome dijelu grada napadnuta je dobro čuvana diplomatska četvrt u središtu Kabula, kažu očevici kako prenose svjetske agencije. Čini se da pucnjava dolazi iz raznih smjerova, a dim se diže nad njemačkim veleposlanstvom, rekao je Reutersov očevidac. Čuju se alarmi iz raznih veleposlanstava, a puca se u blizini američkog i britanskog veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

>> Pakistan: Bijeg 400 zatvorenika nakon napada militanata na zatvor

Glasnogovornik afganistanskog parlamenta rekao je kako je napadnuta i zgrada parlamenta te rusko veleposlanstvo.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad na Kabul, a priopćili su da istovremeno napadaju i pokrajine Paktiju i Logar. Po talibanskome priopćenju, glavne su mete kabulskog napada stožer NATO-a te njemačko i britansko veleposlanstvo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene