Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele zatvoriti škole?

Talibani otrovali 120 školarki i troje učitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 120 školarki i troje učitelja otrovani su u školi u provinciji Takhar na sjeveru Afganistana.

Zasad nepoznatim otrovnim prahom kontaminirana je učionica, zbog čega je više učenica izgubilo svijest, a nekoliko ih je završilo i na liječenju u mjesnoj bolnici. 'Vidjeli smo da je jedna učenica bez svijesti i da se loše osjećala. Rekli su nam da ne pijemo vodu, ali smo ju već pili te smo i mi ostali bez svijesti', ispričala je djevojčica Samera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista Ilustracija mržnja prema ženama Strava u školi za djevojčice: "Kad su ušle u učionice, otrovale su se..."

>> Današnji talibanski napadi najgori su u posljednjih 10 godina

Vlasti vjeruju da iza napada stoje talibani koji žele zatvoriti škole uoči povlačenja stranih vojnih trupa 2014. godine. 'Trovanjem djevojčica žele stvoriti strah. Žele natjerati obitelji da ne šalju djecu u školu', rekao je glasnovogornik Nacionalnog direktorata za sigurnost Lutfullah Mashal. Sličan napad dogodio se prošlog mjeseca u istoj provinciji kada je 150 učenica otrovano nakon što su pile vodu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene