Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financiranje terorističkih napada

Talibani od trgovine drogom zaradili pola milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je rekao da su talibani i drugi s njima povezani ratni vođe 2008. godine ostvarili dobit od trgovine opijumom od gotovo pola milijarde dolara a koja će biti iskorištena za financiranje pobune i terorističkih napada.

Antonio Maria Costa, voditelj UN-ove agencije za suzbijanje trgovine drogom rekao je i da se čini kako talibani gomilaju zalihe opijuma kako bi manipulirali cijenom nakon što je više uzastopnih godina u kojima je proizvodnja za 50 posto nadmašila potražnju u svijetu.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a

Afganistan proizvodi više od 90 posto opijuma u svijetu koji se koristi kao sirovina za proizvodnju heroina. 

'Do kraja godine vojni vođe, narko-bossovi i pobunjenici će izvući gotovo pola milijarde dolara prihoda od nameta na uzgoj, proizvodnju i trgovinu drogom', rekao je Costa u zaključku UN-ove godišnje studije proizvodnje opijuma u Afganistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene