443686
443686
443686
443686
443686

Talačka kriza u Armeniji

  • , 18.07.2016., 16:18
  • Autor:
  • komentara

Pet taoca je još uvijek zarobljeno, a oružana skupina zahtijeva ostavku predsjednika Serža Sargsjana.

 
 
 
 
Talačka kriza u Armeniji (Foto: AFP)
Talačka kriza u Armeniji (Foto: AFP)

Oružana skupina povezana s armenskim oporbenim političarom još se uvijek nalazi u ponedjeljak s nekoliko talaca u zgradi policije u Erevanu, ali je ipak tijekom noći oslobodila dva nakon dugotrajnih pregovora, dok je policija tijekom noći ispitivala više desetaka militanata armenske oporbe.

Svi su oporbenjaci "oslobođeni nakon što su ispitani", kazao je glasnogovornik policije gotovo 24 sata nakon početka otmice.

Sigurnosne službe objavile su da su dva taoca oslobođena tijekom noći nakon nekoliko sati pregovora, a pet ih je zadržano.

U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca povezanih sa zatočenim oporbenim političarom Džirairom Sefilianom upala je u zgradu policije u Erevanu usmrtivši jednog policajca, otevši nekoliko osoba i zahtijevajući ostavku predsjednika Serža Sargsjana.

Sefiliana su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira, a zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja.

"Snage reda čine što je u njihovoj moći kako bi omogućile mirno rješenje situacije", objavile su armenske sigurnosne službe.

Među taocima su dva visoka časnika - pomoćnik šefa nacionalne policije Vardan Egiazarian i pomoćnik šefa policije Erevana Valerij Osipian. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se