Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tako to radi predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi meksički predsjednik Felipe Calderon jučer je, tri dana nakon stupanja na dužnost, obznanio odluku kojom sebi i svim ministrima smanjuje plaće za deset posto.

Tri dana nakon službenog preuzimanja dužnosti, Calderon je objavio program štednje kojim će država uštedjeti 2,5 milijarde dolara, a uključuje smanjenje plaća visokih meksičkih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Plaća meksičkog predsjednika je među najvećima u Latinskoj Americi i iznosi u protuvrijednosti 306.000 dolara godišnje, dok je ministarska plaća oko 250.000 dolara.

"Provest ćemo mjere štednje u svim javnim službama, što uključuje preispitivanje ljudskih resursa i sprječavanje zloporabe", kazao je Claderon, što govori da bi moglo doći do smanjenja osoblja u javnim službama.

"Ušteda će omogućiti da se ojačaju socijalni programi", rekao je predsjednik koji je iz programa štednje isključio državnu sigurnost, pravosuđe i vojsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene