Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruka opasnost

Tako se brine o prirodi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približava se proljeće i sve ptice selice lete na sjever u svoja ljetna gnijezda, a jedna od glavnih zadaća radnika elektre na sjeveru Kine je preseliti ptičja gnijezda napravljena na električnim stupovima i dalekovodima i tako spriječiti požar, nestanak električne energije ili smrt ptice od strujnog udara.

Jučer je nekoliko grupa radnika iz tvrtke Tianjin radilo na uklanjanju gnijezda s dalekovoda i električnih stupova. Odmah nakon što ih skinu, presele ih na grane obližnjeg drveća. Za preseliti jedno gnijezdo, a da se pri tome ne ošteti, potrebno im je oko pola sata.  

Pročitajte i ovo Provjereno: Dioničari Dalekovoda PROBLEMI S DALEKOVODOM Zašto je država pristala na to da izgubi novac građana i što radi često prozivana hrvatska agencija? ''Ovo je čisti lopovluk'' Slika nije dostupna nesreća na dalekovodu Pao s dalekovoda: Radnik HEP-a hitno prevezen u požešku bolnicu

>> Pogledajte gdje su ptice napravile gnijezdo!

Deng Zhongtan, koji radi na održavanju i sigurnosti u tvrtci Tianjin, kaže kako njegov tim može ukloniti i do 200 gnijezda na dan.

'Mokra trava i hrđave žice u pričjem gnijezdu mogu dovesti do kratkog spoja i nestanka energije', kazao je Deng te dodao kako se samo na području za koje je on zadužen svake godine dogodi više od 20 incidenata koji se povezuju s pticama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene