Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnavljaju flotu

Tajvan: Poboljšanje F-16 će pridonijeti miru u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvansko ministarstvo obrane u srijedu je objavilo da će paket osuvremenjivanja njegovih pomalo vremešnih borbenih zrakoplova F-16 koji je ponudio SAD pridonijeti miru u regiji tako što će poboljšati obrambene sposobnosti u odnosu na stalnu prijetnju koju mu predstavlja Kina.

Američka vlada službeno je u srijedu izvijestila Kongres o mogućem paketu osuvremenjivanja postojeće tajvanske flote američkih zrakoplova F-16, vrijedan 5,3 milijardi dolara, čemu će se Kina jamačno usprotiviti.

'Vojna ekspanzija matične Kine i prijetnja ROC-u i dalje su prisutni', kaže se u priopćenju tajvanskog ministarstva obrane. ROC je kratica za Republic of China (Republika Kina), službeno ime Tajvana.

'Jačanje naše obrambene moći ključna je i jedina mjera za održanje regionalne sigurnosti i stabilnog razvoja cijelog Tajvanskog tjesnaca', dodaje se u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Domagoj, Hrvat iz Tajvana razorni potres Hrvat koji živi na Tajvanu: "Svi su bili preplašeni. Ne vidimo to svaki dan" Potres na Tajvanu na Tajvanu VIDEO Pogledajte trenutke užasa kada je udario potres jačine 7,4: Zgrade se ljuljaju i ruše

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene