Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za prekid sukoba

Tajnik Arapske lige: Assad prihvatio reformske mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Arapske lige Nabil al-Arabi izjavio je u subotu u Kairu, nakon povratka iz Damaska, da se sirijski predsjednik Bašar al Assad suglasio s nizom mjera za prekid sukoba prosvjednika i vlasti u toj zemlji, a mjere će biti predstavljene na sastanku ministara vanjskih poslova država članica Arapske lige u Kairu, javio je Reuters.

Nabil al-Arabi novinarima je rekao da je tijekom razgovora u Damasku pozvao sirijskog predsjednika da 'ubrza reformske planove' i donese konkretne vremenske rokove za njihovu provedbu kako bi 'svaki sirijski građanin osjetio da je uspio prijeći u novu fazu'. Službena sirijska agencija Sana objavila je nakon subotnjeg sastanka u Damasku da glavni tajnik al Arabi odbija bilo kakvo strano uplitanje u Siriji i izrazio želju Lige da pomogne toj zemlji izaći iz faze u kojoj se nalazi.

Tijekom susreta s predsjednikom Bašarom al-Asadom, Arabi je naglasio 'privrženost Lige i arapskih država sigurnosti i stabilnosti Sirije kao i protivljene Lige bilo kakvom stranom uplitanju u unutrašnje poslove Sirije', prenosi Sana. Arabi je također izrazio 'želju da pomogne Siriji izaći iz te faze kroz koju prolazi', nastavila je agencija preciziravši da su dvije strane dogovorile određen broj konkretnih mjera za ubrzanje reformi u Siriji.

Arabi je jamčio da Liga nikada neće podržati bilo koje rješenje koje bi išlo na štetu neke arapske države, javila je Sana. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene