Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put pred oči javnosti

Tajni dokumenti napustili Vatikanske podrume!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuću orginalnih dokumenata koji su u Papinim arhivima skupljani preko 400 godina, napustili su Vatikan kako bi bili prikazani na izložbi Lux in Arcana - tajni Vatikanovi arhivi'.

Tajni dokumenti sadrže odluku o ekskomunikaciji protiv Martina Luthera, dokument sa suđenja francuskim templarima, pismo engleskog parlamenta Papi Klementu VII, sumu suđenja protiv filozofa Giordano Brunu te pismo Svetog Bernadette Soubirous Papi Piju IX.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

>> Tajni dokumenti : Papa će umrijeti u slijedećih godinu dana?

'Ovo je prvi put da se prikazuje tako velika izložba koja obiluje s toliko blaga iz prošlosti', rekao je Marco Politi, stručnjak za papinske biografije. 'Prikazat ćemo i dokumente Michelangela, dokumente iz Srednjeg vijeka kada je Papa želio biti vladar svemira, pisam iz Kine pisma na svili', dodao je.

Izložbu svi zainteresirani mogu pogledati od 29. veljače do 9. ožujka u Capitoline muzeju u Rimu.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene