Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Man in Black'

Tajna služba zbog Bin Ladena po školama ispituje 13-godišnjake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vito LaPinta, 13-godišnjak iz Tacome u državi Washington, nemalo se iznenadio kad ga je u školu koju pohađa, došao ispitati agent tajne službe. A sve zbog Facebook komentara o Bin Ladenu.

Nakon smrti Osame bin Ladena Vito je, baš poput milijuna ostalih korisnika Facebooka, na svoj profil stavio komentar u kojem predsjednika Baracka Obamu upozorava na moguću odmazdu. 'Napisao sam da je Osama mrtav i da Obama mora biti oprezan i pripaziti na bombaše samoubojice', kazao je Vito.

Pročitajte i ovo Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti Slika nije dostupna 'Vjetrovi promjena su zapuhali' VIDEO: Al-Kaida objavila posljednju Osaminu poruku

Tjedan dana kasnije u njegovu je školu ušetao muškarac odjeven baš kao da je netom došao sa snimanja novog nastavka filma 'Man in Black'. Kazao je kako je agent tajne službe. 'Rekao mi je da je došao zbog komentara koji sam napisao, a koji indicira da sam prijetnja predsjedniku. Jako sam se uplašio', kazao je Vito.

Ravnatelj škole je potvrdio kako je agent tajne službe ispitao dječaka. Dodao je i kako su obavijestili dječakovu majku Timi Robertson, no nisu čekali da dođe jer su 'smatrali da poziv nije shvatila ozbiljno'.

'To je laž. Bila sam na ručku kad su me nazvali i rekli mi da je Vito na razgovoru s agentom tajne službe. Ostala sam šokirana. Tajna služba je ispitala mog sina bez mog znanja ili pristanka. Poludjela sam. Moj 13-godišnji sin bi trebao biti siguran u svojoj učionici, a on je iz nje odveden i ispitan bez mog znanja', kazala je Timi koja je nakon toga odmah pohitala u školu. Kad je stigla Vito je već obavio razgovor s agentom koji mu je na kraju rekao kako se ne mora brinuti i da nije u nevolji.

Dječakova majka kaže kako nije u financijskoj mogućnosti poduzeti pravne akcije, no nada se kako će ova 'epizoda' podići svijest o tome što se sve radi pod 'krinkom nacionalne sigurnosti'. Tajna služba naravno, nije željela dati komentar.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene