Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stanje nije problematično'

Tajlandski kralj hospitaliziran zbog visoke temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej (81), najdulje vladajući monarh na svijetu, hospitaliziran je zbog visoke temperature, objavila je u nedjelju kraljevska palača.

Vladar, iznimno cijenjen među podanicima, primljen je u bolnicu Siriraj u glavnom gradu po savjetu liječnika. Intravenozno prima antibiotike, piše u priopćenju ureda kraljevske palače. U nedjelju je premijer Abhisit Vejjajiva kazao da je vladar smješten u bolnicu zbog pretraga. 'Zdravstveno stanje njegova visočanstva nije problematično', naglasio je on. Bhumibol je na vlasti od 1946. Cijenjen politički strateg bez ustavne moći nakon ukidanja apsolutne monarhije 1932., vlada moralnim autoritetom iz sjene. Smatra ga se jedinom ličnošću koja je u stanju okupiti Tajlanđane čiji je politički život postao iznimno nestabilan nakon vojnog udara 2006. (Hina)

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Slika nije dostupna Tajland: Modni diktat 80-godišnjeg kralja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene