Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napali vojnu bazu

Tajland: Ubijeno najmanje 16 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 16 pobunjenika ubijeno je u napadu na vojnu bazu na krajnjem jugu Tajlanda, zahvaćenom islamističkom pobunom od 2004., objavile su vlasti, ističući da nijedan vojnik nije ubijen.

‘Stotinjak dobro naoružanih ustanika napalo je bazu u kojoj se nalazilo 60 marinaca’ a najmanje 16, ‘među kojima njihov vođa, ubijeno je u sukobima’, kazao je brigadir Pramote Promin, glasnogovornik vojske na jugu.

Napad, jedan od najvećih zadnjih godina, dogodio se u noći s utorka na srijedu u Bachu, u pokrajini Narathiwat, jednoj od tri na tajlandskom krajnjem jugu u kojoj je na snazi izvanredno stanje.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

>> Tajland: U eksploziji triju bombi 7 mrtvih

General Udomchai Thammasarorat, zapovjednik vojske na jugu, pozvao je na televiziji stanovnike okolnih sela da ostanu kod kuće tijekom 24 sata ‘zbog vlastite sigurnosti’. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene