Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvi je bilo posvuda...

KRVAVI EPILOG JAKE TURBULENCIJE Kabina izgledala poput ratne zone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kabina aviona izgledala je poput krvave ratne zone, a najmanje 5 članova posade i jedan putnik trebali su liječničku pomoć nakon što je Boing 777 u ponedjeljak naletio na vrlo jaku turbulenciju tijekom leta Thai Airwaysa iz Jakarte u Bangkok.

Član posade Kru P'Birth stavio je fotografije krvavih sjedala na Facebook. Na njima se vidi i kako su po kabini tijekom vrlo jake turbulencije letjela kolica za posluživanje, čaše, šalice, prtljaga i druge stvari dok su se 72 putnika i 12 članova posade pokušavali zadržati na nogama i sjedalima.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Slika nije dostupna Spašavanje ugleda VIDEO Ovako su pokušali sakriti čiji je avion izletio s piste

Na jednoj od objavljenih fotografija se vidi kako je sjedalo puno krvi. Stjuard je napisao kako putnik u tom trenutku nije bio vezan te kako je 'poletio u zrak i udario glavom'.

Avion je zahvatila turbulencija dok je letio iznad Singapura. Ozlijeđeni članovi posade i putnici su prevezeni u bolnicu nakon što je avion sletio u zračnu luku Suvarnabhumi, izvijestio je Bangkok Post

 

Kompanija Thai Airways objavila je priopćenje u kojem se ispričala putnicima i zahvalila pilotu što je uspio ostati pribran i sigurno prizemljiti avion.

'Ispričavamo se svim putnicima koji su sudjelovali u incidentu. Kompanija je platila sve troškove liječenja za osoblje i putnike. Svi ozlijeđeni su pušteni iz bolnice', stoji u priopćenju kompanije.

U siječnju, let Air New Zealanda iz Tokija za Auckland također je uletio u jaku turbulenciju tijekom serviranja večere. Pladnjevi s hranom letjeli su svuda po kabini.

Unatoč ovim zastrašujućim incidentima stručnjaci kažu kako je turbulencija vrlo rijetko zaista opasna. 

'Ne može okrenuti avion ili nešto slično čak ni kada se radi o vrlo jakim udarima ili zračnim džepovima', pojasnio je pilot i autor knjige 'Kokpit Povjerljivo' Patrick Smith. 'Stanje može biti vrlo neugodno, ali avion se neće srušiti zbog turbulencije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene