Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za protuizraelske napade

Tajland otkrio još jednog osumnjičenog za eksplozije u Bangkoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandske vlasti traže još jednu osumnjičenu osobu iranskog podrijetla koju povezuju s grupom optuženom za protu-izraelsku urotu u Bangkoku, objavio je u petak visoki policijski dužnosnik.

General Anuchai Lekbumrung, zamjenik šefa policije u Bangkoku rekao je kako su njegove službe prikupile dovoljno dokaza protiv 52-godišnjeg Iranca 'kojega povezuju s četvoricom ostalih za kojima su već izdani nalozi za uhićenjem'.

'Nadzorne kamere zabilježile su sumnjivca kako ulazi u jednu zgradu, a prepoznalo ga je i nekoliko očevidaca', rekao je Lekbumrung, aludirajući na stan u središtu Bangkoka u kojemu je u utorak eksplodirala bomba pri čemu je teško ozlijeđen jedan Iranac. U eksploziji mu je raznesena noga, a prije toga dogodila se eksplozija u kući koju je on unajmio u središtu Bangkoka, a neposredno poslije i još jedna, u obližnjoj ulici. 'Policija nadzire situaciju. Vjeruje se da je osumnjičeni možda u kući imao još eksploziva', rekla je u utorak vladina glasnogovornica Thitima Chaisaeng.

Osumnjičeni je Nikkhahfard Javad, koji je napustio zgradu samo nekoliko sati prije eksplozije, kazao je Lekbumrung. Tajlandski mediji u petak pišu kako je on povezan s ostalim članovima grupe koja izrađuje eksplozivne naprave.

Tri su se eksplozije dogodile samo dan poslije bombaških napada na zaposlenike izraelskog veleposlanstva u Indiji i Gruziji. Izraelci su za te napade optužili Iran i njegove libanonske saveznike iz Hezbolaha, no Iranci su opovrgnuli povezanost s napadima u New Delhiju i Tbilisiju. 'Izraelski ministar obrane Ehud Barak optužio je Iran i za napad u Bangkoku. 'Napad u Bangkoku ponovno pokazuje da Iran i njegovi saveznici ne odustaju od terorizma', kazao je Barak u utorak.

U eksplozijama u utorak ozlijeđeno je pet osoba, a policija je objavila da je privedeno dvoje iranskih državljana.

Tri eksplozije odjeknule su u utorak i u glavnome gradu Tajlanda, a u jednoj je teško ozlijeđen jedan od dva uhićena muškarca s iranskim putovnicama, 28-godišnji muškarac identificiran kao Said Morati. Tajlandske vlasti uhitile su dvojicu i podigle protiv njih optužnicu zbog 'izazivanja eksplozije na javnom mjestu s ciljem ubojstva dužnosnika i drugih osoba'.

'Skupina Iranaca skupina je ubojica, a mete su im izraelski diplomati, uključujući veleposlanika', kazao je neimenovani izvor iz tajlandskih obavještajnih službi. 'Plan im je bio da postave bombu na diplomatsko vozilo'.
 

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Slika nije dostupna Nemiri na Tajlandu Bangkok: U eksplozijama ozlijeđena 51 osoba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene