Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajland: Izlazne ankete pokazuju pobjedu stranke odanu Thaksinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlazne ankete upućuju na pobjedu svrgnutog premijera Thaksina Shinawatre na nedjeljnim izborima na Tajlandu, prvima nakon puča, što će vjerojatno produbiti dvogodišnju političku krizu u toj zemlji.

Ankete dviju vodećih agencija, međutim, razlikuju se u tome je li Thaksinova Stranka narodne vlasti (PPP) osvojila apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta koji ima 480 mjesta.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

Anketa Sveučilišta Suan Dusit Rajabhat pokazuje da je PPP osvojio većinu od 256 mandata, prema 162 koliko je dobila suparnička Demokratska stranka.

Prema drugoj anketi Sveučilišta Assumption PPP je osvojio 202 i umalo osvojio natpolovićnu većinu, a demokrati 146 mjesta u parlamentu.

Thaksin je svrgnut u puču bez žrtava u rujnu 2006., no ostao je popularan među seoskim stanovništvom. PPP je kampanju temeljio na povratku Thaksina iz progonstva u Londonu.

Uoči izbora čelnici PPP-a najavili su da će se u slučaju pobjede Thaksin vratiti u zemlju na Valentinovo, 14. veljače.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene