Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija poglavara islamske zajednice

'Tadićeva izjava je neprimjerena, sramna i licemjerna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić kritizirao je danas srbijanskog predsjednika Borisa Tadića zbog izjava što ih je dao u srijedu za službenog posjeta Sarajevu istaknuvši kako su neprihvatljivi Tadićevi komentari o podjednakoj odgovornosti svih koji su optuženi za ratne zločine.

U izjavi koju je prenijela Informativna agencija Islamske zajednice u BiH (MINA) navodi se kako reis Cerić smatra 'neprimjerenom, sramnom i licemjernom' Tadićevu izjavu u kojoj je izjednačena odgovornost Radovana Karadžića i Ratka Mladića s osumnjičenicima poput Ejupa Ganića, Jovana Divjaka ili Ilije Jurišića.

'Tadić je mogao štošta kazati no usporedba Ganića na bilo koji način sa osumnjičenima za ratni zločin genocida... krajnje je licmjerna i nemoralna', ocijenio je poglavar Islamske zajednice u BiH. Tadić je u srijedu u Sarajevu odgovarajući na pitanje novinara izjavio kako su samo sudovi ti koji trebaju odlučiti jesu li osumnjičeni za ratne zločine doista krivi i odrediti im kaznu ukoliko su krivi.

Dodao je kako u tom pogledu ima isto stajalište prema svakom optuženiku ili osumnjičeniku, bez obzira je li rječ o Karadžiću i Mladiću ili pak o osobama poput Ganića, Divjaka ili Jurišića koje za navodne ratne zločine na pripadnicima bivše JNA sumnjiči srbijansko pravosuđe.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Cerić zatražio da se Tadić ispriča

Svima onima koji bi bili oslobođeni optužbi na sudu Tadić je spreman ponuditi osobnu ispriku. Cerić pak podsjeća Tadića kako je sud u Londonu, gdje je Ganić bio uhićen po srbijanskoj tjeralici, ocijenio kako nema osnova za njegovo izručenje Beogradu. Tadić se zbog svega toga Ganiću trebao ispričati i 'omogućiti mu da posjeti svoju rodbinu u Novom Pazaru'.

'Tadić mora jednom naučiti da nisu jednaki oni koji su hrabro i časno branili Sarajevo... i oni koji su ovaj grad četiri godine danonoćno granatirali bez milosti i bez srama od Boga i svijeta', navodi se u Cerićevoj izjavi uz zahtjev srbijanskome predsjedniku da se ispriča zbog svojih komentara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene