Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beogrdaski mediji pišu

Tadić u Dubrovniku uz potporu Stade Departmenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić boravio je nedavno na Croatia summitu u Dubrovniku uz potporu američkog State Departmenta, piše beogradski dnevnik 'Danas', te ističe kako je rukovanje s predsjednikom kosovske vlade Hashimom Thacijem bila Tadićeva osobna odluka.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz krugova bliskih Tadiću, list piše kako je Tadićev odlazak na Croatia summit u Dubrovniku proteklog vikenda uslijedio na inzistiranje Sjedinjenih Američkih Država, koje smatraju da je došlo krajnje vrijeme da neki političar 'visokog profila' iz Srbije sudjeluje na tom međunarodnom skupu.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda

>> Nikolić: Nikada se ne bih rukovao s Thacijem

Tadićev odlazak u Dubrovnik, prema tim izvorima, 'ohrabrio' je State Department, ali je odluku da se rukuje s Thacijem Tadić 'donio potpuno sam'.

Dužnosnik State Departmenta Philip Reeker tijekom boravka u Beogradu proteklog tjedna poručio je svojim srbijanskim sugovornicima da je američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton jako stalo da Srbija prekine tradiciju bojkotiranja Croatia summita, tvrdi list. Dodaje kako je SAD-u jasno da službeni predstavnici Srbije i dalje ne žele nazočiti tome skupu jer je Kosovo ondje predstavljeno kao ravnopravna država, pa su inzistirali na sudjelovanju srbijanskih političara u bilo kojem obliku.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić u ponedjeljak je, komentirajući rukovanje Tadića s Thacijem, izjavio kako on to ne bi učinio. Sam Tadić ranije je izjavio kako je njegovo rukovanje s Thacijem bilo 'simbolično i pristojno'.

Voditelj izaslanstva Europske unije u Srbiji Vincent Degert u ponedjeljak je pozdravio Tadićevo rukovanje s Thacijem, dodavši kako je važno iskoristiti svaku priliku koja bi mogla značiti potporu nastavku dijalogu Srbije i Kosova. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene