Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić: Reforma i modernizacija društva bitan cilj nove srbijanske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je reformu i modernizaciju društva, kao bitan cilj nove srbijanske vlade, moguće ostvariti samo ako nova vlada bude ujedinjena oko zajedničkih načela i sustava vrijednosti.

"Članstvo u Europskoj uniji samo je formalni cilj nove vlade, a bitan cilj je reforma i modernizacija društva", izjavio je Tadić u povodu formiranja nove vlade s premijerom Mirkom Cvetkovićem na čelu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Spori pomaci Održan sastanak savjeta Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Dogovorili su se da će se dogovoriti, ali pitanje je hoće li to opstati" Zoran Milanović još nema dogovora Ured predsjednika Milanovića objavio dokument ministra Banožića za koji tvrde da je suprotan Ustavu

"Da bismo sve to uradili moramo promijeniti naš sustav vrijednosti, da se ne sukobljavamo i ne dijelimo, i da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva", rekao je on, dodavši kako to svakako ne znači gubitak različitosti u mišljenju i poništavanje demokracije.

"Naprotiv, to znači jačanje demokratskih institucija i tako će Srbija postati moderno europsko društvo", ocijenio je predsjednik Srbije.

Nakon izbora nove vlade u parlamentu, premijer Mirko Cvetković najavio je da će prva sjednica vlade biti održana u utorak te da će do kraja tjedna vlada imati još dvije do tri sjednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene