Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tadićeva reakcija

Tadić: Pomilovanje Rimca je anticivilizacijski čin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski predsjednik Boris Tadić nazvao je Mesićevo pomilovanje Siniše Rimca anticivilizacijskim činom.

'Kada odlazeći predsjednik Hrvatske pomiluje zlikovca koji je ubijao srpsku djecu samo zato što su druge nacionalnosti, onda je to čin za svaku osudu i duboko antieuropska i anticivilizacijska odluka s one strane razuma!', izjavio je predsjednik Srbije. Tadić smatra da to tek jedna u nizu Mesićevih loših odluka, u koje ubraja i današnji posjet Prištini. On tvrdi da bi ovo pokvariti odnose dviju država te da Mesić ovime ostavlja 'ozbiljan i nepotreban teret svome nasljedniku'.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman poljubio njemačku ministricu Annalenu Baerbock pokušao poljubiti ministricu "Nepodnošljivo, nasilno i seksistički": Zastupnica o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu Zoran Milanović Stigla reakcija Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika"

>> Mesić pomilovao Rimca i Ljubišića

Ipak, ističe da je zadatak svih zemalja u regiji da surađuju s Haškim tribunalom, što podrazumijeva i da ratni zločinci procesuirani pred domaćim sudovima dobiju zasluženu kaznu. Ta kazna 'ne bi smjela biti umanjena ili poništena odlukama koje suštinski relativiziraju zločin i aboliraju najstrašnije zločine.', rekao je Tadić za srpske medije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene