Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikolić u stanu

Tadić još živi u predsjedničkoj rezidenciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić, čije je ubojstvo naručio narkobos Darko Šarić, i dalje živi u predsjedničkoj rezidenciji.

Problem je pronalazak adekvatnog smještaja koji ispunjava sve sigurnosne uvjete.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

>> Srpski narkobos Darko Šarić naručio ubojstvo Tadića i Dačića!

Tadićev nasljednik Tomislav Nikolić i dalje živi u svom stanu. Kaže kako će tamo i ostati dok se ne pronađe primjeren smještaj za bivšeg šefa države.

Nikolić je poručio i da će Tadić imati svu moguću zaštitu. 

Šarić se već nekoliko godina pod lažnim imenom krije u Južnoj Africi gdje je nastavio s preprodajom droge. Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić rekao je da će država maksimalno zaštititi Tadića, ali i sve druge koji su se borili protiv organiziranog kriminala.

'Te informacije nisu ništa novo.To su informacije kojih ima stalno o ugroženosti ljudi koji se bave ovim poslom. I to je razlog zašto se nivo njihove sigurnosti drži dosta visoko', rekao je Dačić.

'Moramo poduzeti nešto drugo, jer nije odletio u zrak. Ima i dima i vatre', ovu su Šarićevu prijeteću poruku presreli njemački obavještajci i proslijedili je srpskim kolegama. U zemlji u kojoj je prije devet godina organizirani kriminal ubio premijera Zorana Đinđića, poruka najmoćnijeg narko dilera mora se ozbiljno shvatiti.

Najveći problem je što Tadićev stan u koji se treba vratiti ne ispunjava sigurnosne standarde, a uskoro mora napustiti predsjedničku rezidenciju.

'Ja nemam informaciju da gospodin Nikolić inzistira da se useli u bilo koju vilu, a što se tiče Tadića mislim da je normalno da netko tko prestane vršiti državnu funkciju napusti rezidenciju koju koristi po osnovu tog prava', rekao je Nebojša Stefanović, iz Srpske napredne stranke.

Ni Tadić ni nitko od šestorice dužnosnika kojima se prijeti ne žele ništa reći. Tomislav Nikolić ponavlja da će Tadić imati svu moguću zaštitu. U njegovoj dojučerašnjoj stranci koja će uskoro formirati Vladu ponavljaju isto.

'I budite uvjereni da će naprednjaci osigurati ambijent u zemlji da nitko ne bude ugrožen na bilo koji način', dodaje Stefanović. U Tadićevoj Demokratskoj stranci kažu da je postupak preseljena u tijeku i da će on uskoro napustiti rezidenciju.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene