Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić favorit mogućeg drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mogućem drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji za Borisa Tadića glasovalo bi 33 posto birača, dok bi radikalu Tomislavu Nikoliću glas dalo 27 posto birača u Srbiji, pokazuje istraživanje Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID).

Istraživanje, čije rezultate prenosi beogradski dnevnik "Blic" , rađeno je krajem prosinca 2007. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neizvjesna bitka u Dubrovniku ANKETA: Za koga ćete glasovati u drugom krugu lokalnih izbora u Dubrovniku? Slika nije dostupna Prema anketi Slovenija: Izgledna pobjeda Tuerka, ali potreban drugi krug

Najviše glasova u prvom izbornom krugu, pokazuje istraživanje, dobit će čelnik radikala Tomislav Nikolić, 21 posto, dok će sadašnji predsjednik Boris Tadić iz Demokratske stranke dobiti dva postotka manje, 19 posto.

Od devet kandidata na izborima 20. siječnja, tek trojica još mogu računati na osvajanje znatnijeg dijela glasova birača: predsjednik Nove Srbije (NS) i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić i dužnosnik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić mogu računati na četiri posto podrške, a čelnik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović na tri posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene