Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić: DSS i radikali pregovaraju već dulje vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić je rekao kako je očigledno da stranka Vojislava Koštunice Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka već dulje vrijeme razgovaraju o koaliciji.

'To je - prosto - realnost. Za te pregovore smo znali, a sada je to i javno. I u vezi s predsjedničkim izborima postojali su takvi razgovori' rekao je Tadić, predsjednik Srbije i čelnik Demokratske stranke koja je do skora bila u koaliciji s Koštuničinim DSS-om.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna SPS odustao od koalicije s radikalima u Beogradu

Tadić smatra kako mogućnost pobjede na izvanrednim parlamentarnim izborima koje je raspisao za 11. svibnja ima ili DS sa svojim ili radikali sa svojim političkim blokom.

Što se predizbornih koalicija tiče rekao je kako je to tek u početnoj fazi, da je predsjedništvo DS-a odlučilo pregovarati o proeuropskoj koaliciji te da je za sada dogovor postignut sa strankom Rasima Ljajića.

'Izuzetno je važno da se postigne mogućnost za formiranje vlade za europsku Srbiju koja hoće da čuva Kosovo i Metohiju kao dio zemlje, da se bori za politiku koja se okuplja oko pet principa koji su od ključne važnosti za razvoj Srbije', rekao je on.

Na pitanje da li bi ponovno surađivao i s Koštuničinim DSS-om odgovorio je da 'tko se vrati na te principe, DSS je dobrodošla' te da se to odnosi i na druge stranke.

Tadić je kazao i kako su njegovi kontakti s diplomatima prorijeđeni, te naglasio da će nova vlada morati veoma ozbiljno razmisliti da li će nastaviti s povlačenjem ambasadora iz zemalja koje priznaju Kosovo, ili donijeti neku drugu mjeru.

'Svaka mjera koju u vanjsko-političkom smislu uspostavljamo, mora sagledavati očuvanje integriteta zemlje, kao i njenu ekonomsku perspektivu', rekao je Tadić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene