Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiv uvjet

Dobila je dijete, a sada poklanja neiskorištene jajne stanice - ali postoji 'kvaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nikad ih ne bi mogla uništiti, pa sam odlučila pokloniti ih drugim obiteljima koje nemaju djecu. No, ima kvaka...'

Majka iz Sydneya, koja je u SAD-u pronašla kliniku koja joj je pomogla da zatrudni pomoću reproduktivnih tehnologija, sada poklanja preostale, neiskorištene embrije, ali pod jednim uvjetom, piše News.com.au.

Pročitajte i ovo Ultrazvuk u trudnoći Skinuta stigma Četiri desetljeća od rođenja prve bebe u Hrvatskoj začete uz pomoć izvantjelesne oplodnje: "Ta borba, to ne prestaje" Roditelji s djetetom Prije točno 40 godina Jedna od dviju epidemija modernog doba: Deseci tisuća parova dijele ovakvu priču

Natalie Lovett imala je 46 godina i nije mogla zatrudnjeti, pa joj je zadnja nada bila klinika specijalizirana za reproduktivnu medicinu u San Diegu, u kojoj je nabavila jajašca i spermu anonimnih donatora. Danas živi svoj san jer ima zdravu, 18 mjeseci staru kćer Lexie.

Za Australian Story opisala je svoju borbu da postane majka, kao i planove da pokloni preostale embrije kako bi i drugi parovi dobili priliku postati roditelji. Zapravo je bila iznenađena kada su je liječnici u klinici pitali što želi učiniti s preostalim stanicama.

'Imam jednu potpuno zdravu kćer, i tada mi kažu kako imam još 25 embrija koje mogu ili uništiti, donirati ih znanosti, ili pokloniti', opisala je ono što su joj liječnici ponudili.

MEDICINSKO ČUDO Rodila nakon što su joj presadili vlastito tkivo jajnika izvađeno u djetinjstvu

'Nikad ih ne bi mogla uništiti, pa sam odlučila pokloniti ih drugim obiteljima koje nemaju djecu', opisala je Natalie, no da bi ih dobili postoji jedna kvaka.

Svaka obitelj mora se ugovorom obvezati da će s malenom Lexie godišnje imati susret, na kojem će njezina kćer svake godine zapravo barem jednom godišnje biti na okupu s preostalim 'braćama' i 'sestrama'.

Također, s njom će biti u kontaktu preko Facebooka. Natalie je objasnila da želi da njezina kćer zna da nije sama i da nije neko 'dijete iz epruvete', drugačije od ostalih.

'Da zna da nije jedina, da nije rijetkost, da u biti dolazi iz obitelji, da su njezina braća negdje u svijetu, da ih poznaje i komunicira s njima', rekla je. Nada se da će ovo pomoći svoj djeci koja se rode na ovaj način te da će se obitelji držati dogovora da se viđaju jednom godišnje. Trenutačno su dvije buduće majke trudne uz pomoć stanica koje je Natalie donirala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene