Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek dijaloga

Svjetski židovski kongres hvali papu Franju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek dijaloga koji je spreman graditi mostove s drugim vjerama. Tim je riječima novoizabranog papu Franju opisao predsjednik Svjetskog židovskog kongresa Ronald Lauder.

Predsjednik Svjetskog židovskog kongresa Ronald Lauder čestitao je papi Franji na izboru za poglavara Katoličke crkve, neposredno nakon izbora u srijedu navečer.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

'Papa Franjo nije nam stranac. Posljednjih godina sudjelovao je na mnogim međuvjerskim događajima što ih je suorganizirao Svjetski židovski kongres i naš regionalni član, Latinoamerički židovski kongres', napisao je Lauder, dodajući da se susreo s njime u Buenos Airesu, dok je on bio kardinal i nadbiskup Jorge Maria Bergoglio.

>> UŽIVO Izabran novi papa - Jorge Mario Bergoglio!

Lauder je pohvalio novoga papu kao 'iskusnoga čovjeka, nekoga tko je poznat po svojoj otvorenosti... čovjeka dijaloga, čovjeka koji je spreman graditi mostove s drugim vjerama'.

'Veselimo se nastavku bliskih odnosa izgrađenih između Katoličke crkve i židova u posljednja dva desetljeća', napisao je.

Hvaleći zasluge papa Ivana Pavla II i Benedikta XVI za katoličko-židovske odnose, Lauder je izrazio očekivanja da će novi papa nastaviti njihovim putem.

'Uvjereni smo da će novi pontifeks nastaviti tim putem, da će osuđivati sve oblike antisemitizma unutar i izvan Katoličke crkve, da će djelovati protiv svećenika koji niječu ili umanjuju holokaust i da će ojačati odnose između Vatikana i Izraela', poručio je predsjednik Svjetskog židovskog kongresa neposredno nakon izbora novog pape. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene