Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjedočio ključni svjedok u Olmertovu slučaju podmićivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki biznismen Morris Talansky koji se našao u središtu slučaja podmićivanja povezanog s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom, svjedočio je u utorak pred sudom, kazavši kako je izraelskom čelniku uručio nekoliko koverti s novcem, ne očekujući zauzvrat nikakve usluge.

"Nikad nisam očekivao ništa za sebe. Od ovoga odnosa nisam nikad imao nikakve osobne koristi", rekao je Talansky pred jeruzalemskim Okružnim sudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove sumnje u malverzacije protiv Ehuda Olmerta Slika nije dostupna Olmert smatra da na mirovne pregovore ne treba utjecati korupcijski skandal

75-godišnji Talansky preliminarno je svjedočio na zahtjev tužiteljstva, u slučaju koji je potaknuo pitanja o Olmertovu političkom opstanku u vrijeme kad je pregovarao o miru s Palestincima i vodio indirektne pregovore sa Sirijcima.


Olmert, kojega je policija u zadnjih nekoliko tjedana ispitala dva puta priznao je kako je uzeo gotovinu od Talanskog te da je novac bio namijenjen dvjema uzastopnim kampanjama za gradonačelnika Jeruzalema 1993. i 1998. Sudski su izvori rekli kako je riječ o svotama od oko nekoliko stotina tisuća dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene