Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična svjedočanstva:

'Vidio sam par velikih, crnih čizama. Ugurao sam si kravatu u usta kako ne bih vrištao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedoci su ispričali kako su talibani pucali na sve što se micalo. Većina onih koji su preživjeli je ranjena i ozlijeđena.

Pakistan tuguje za 141 žrtvom talibanskog pokolja u školi u Pešavaru. Većina ubijenih, 132, su učenici, no stradalo je i devet učitelja. O stravičnom napadu i talačkoj krizi koja je trajala osam sati svjedoče preživjeli.

Desetogodišnji Irfan Shah baš se pripremao za početak sata.

'Čuo sam buku, a onda i plač. Jedan prijatelj otvorio je prozor i počeo plakati kad je vidio nekoliko učenika kako leže na tlu. Tada su dvojica učenik iz razreda istrčala u panici. Ubili su ih pred našim očima', ispričao je Irfan a prenosi Independent.

Shahrukh Khan (16) pogođen je u obje noge. Uspio se spasiti skrivajući se ispod stola.

'Vidio sam kako mi se približava par velikih, crnih čizama. Muškarac je vjerojatno tražio one koji su se sakrili. Zgužvao sam kravatu i stavio je u usta kako ne bih mogao vrištati! Čovjek u čizmama za to je vrijeme pucao na one koje bi otkrio. Ležao sam mirno i zatvorio oči čekajući da me opet pogodi metak', ispričao je mladić.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci

Najkrvaviji pokolj u povijesti Pakistana: Ubijena 141 osoba, od toga 132 djece

'Kada sam dopuzao do iduće prostorije, vidio sam užas. Tijelo naše asistentice je gorjelo. Sjedila je na stolcu, a sva je bila oblivena krvlju'.

Svjedoci su ispričali kako su talibani pucali na sve što se micalo. Većina onih koji su preživjeli je ranjena i ozlijeđena.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene