Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uperite skener i to je to'

'Svim ljudima bi trebalo ugraditi barkodove radi lakše identifikacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki čovjek bi prilikom rođenja trebao dobiti barkod, smatra spisateljica znanstvene fantastike Elizabeth Moon.

U svom osvrtu za BBC Moon je istakla da bi svaku osobu nakon rođenja trebalo odmah označiti, a sve u svrhu lakše identifikacije. 'Da sam ja carica Svemira inzistirala bih da svaki individualac na sebi ima jedinstvenu osobnu iskaznicu, tipa barkoda ili ugrađenog čipa putem kojeg bi se brzo i jeftino mogla vršiti identifikacija', rekla je Moon.

Pročitajte i ovo Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom Nestali, ilustracija Traži se još 1805 nestalih Identificirani posmrtni ostaci hrvatskog branitelja iz masovne grobnice kod Vukovara

>> Apsolutna kontrola: Mikročipovi u školskim uniformama...

'Uperite u nekoga skener i to je to', dodala je. Moon smatra da bi takav jedinstveni barkod imao mnoge prednosti. Primjerice, vojnici bi u ratu mogli lako razaznati legitimne mete na naseljenom području. Usađeni barkod, smatra ova spisateljica, spriječio bi pogreške pri identificiranju, pogreške koje bi mogle završiti smrću nevinih ljudi.

Vojnici bi na temelju toga mogli usmjeriti svoju pucnjavu i izbjeći nepotrebne žrtve. Anonimnost i pogrešna identifikacija postale bi nemoguće, a sve to olakšalo bi određivanje nečije odgovornosti, ne samo u ratnim situacijama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene