Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Molite i za mene'

Svijet u strahu - Je li papa Franjo bolestan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Molite i za mene", rekao je papa na zatvorenom skupu s vjernicima koji je kasnije bio emitiran na rimskoj Katoličkoj televiziji.

Na nedjeljnjem druženju sa župljanima u rimskoj primorskoj župi u Ostiji, papa Franjo rekao je skupini starijih vjernika da mole za njega jer je i on star i sve češće se razboljeva, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

"Molite i za mene", rekao je papa na zatvorenom skupu s vjernicima koji je kasnije bio emitiran na rimskoj Katoličkoj televiziji.

"Ušao sam u stare godine, malo sam star i pomalo bolestan, no ne prejako", kroz smjeh je rekao papa Franjo.

Za života smatran je svecem, no brojna svjedočanstva stigla su nakon njegove smrti. Ovo su neka od njih.

78-godišnji poglavar Crkve, papa Franjo, nakon skupa s vjernicima služio je misu u župi u Ostiji. Ono što je zabrinulo mnoge vjernike diljem svijeta je njegov poziv na molitvu koja uključuje i njega. Kazao je to samo dva mjeseca nakon što je u intervjuu za meksičku televiziju izjavio da ima osjećaj da njegov potifikat neće trajati dugo.

"Četiri do pet godina, možda i manje. Dvije godine sam već odslužio", kazao je papa Franjo u intervjuu na pitanje o tranjanju njegova ponitifikata.

Dragi, opet neki Franjo zove: Talijan dvaput spustio Papi slušalicu!

Crkva stavlja posebnu pažnju na zdravlje pape, upravo zbog činjenice da je njegov prethodnik, papa Benedikt XVI, bio prvi papa u Katoličkoj crkvi koji je nakon 600 godina odstupio iz službe crkvenog poglavara.

Papa Franjo, komentirajući odstupanje svojeg prethodniika kazao je da se njegov čin se treba smatrati iznimkom već kako bi to moglo postati novo pravilo. Još jedan razlog više za sve vjernike katoličke Crkve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene