Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom 30 godina

Socijalni radnik zlostavljao 114 djece, najmlađem tek godina dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarski socijalni radnik priznao je kako je tijekom 30 godina zlostavljao 114 djece i osoba s invaliditetom.

Muškarac je radio u devet domova u Švicarskoj i Njemačkoj, a istragu su pokrenule dvije žrtve koje su ga prijavile. Policija u Bernu je izvijestila da su dokazi protiv ovog monstruma fotografije i snimke zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Radnici Čistoće - 2 A što čini Grad? Još jedan radnik koji je stradao na Jakuševcu javio se Dnevniku Nove TV: ''Noću se često budim i prilikom zvukova se trznem. Strah me za kolege''

'Jedno od ključnih pitanja istrage je kako takva zlostavljanja nisu ranije otkrivena', rekla je Gabriele Berger, šefica Istražnog odjela policije, piše BBC.

Protiv počinitelja se vodila istraga zbog seksualnih zlostavljanja iz 2003., no slučaj je propao zbog suprotstavljenih dokaza. Sada sve kreće ispočetka. Švicarska agencija ATS navodi da je slučaj iz 2003. povezan sa žalbom 13-godišnje djevojčice s mentalnim poteškoćama.

54-godišnji zlostavljač je uhićen u travnju prošle godine nakon što su se dva muškarca iz doma požalila svojim roditeljima da su s njim imali seksualne kontakte.

U policiji kažu da muškarac surađuje s policijom. Njegove žrtve su većinom bili mlađi muškarci s fizičkim ili psihičkim poteškoćama, ali zlostavljao je i žene. Muškarac je zlostavljao i djecu osoblja iz doma. Najmlađem djetetu bila je samo jedna godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene