Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kazne

Švicarska UBS banka: Postali smo previše arogantni, to treba promijeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska UBS banka još se mora u potpunosti očistiti od kulture arogancije koja ju je dovela u središte globalnog skandala povezanog s manipulacijama kamatnim stopama, rekao je jedan od čelnika te banke.

Nekoć ugledna švicarska banka prošlog je mjeseca kažnjena s 1,5 milijardi dolara zbog manipuliranja Libor kamatnim stopama, što je bio posljednji u nizu skandala koji uključuju gubitak 2,3 milijarde dolara koji je njezin broker napravio neautoriziranom trgovinom i spor oko izbjegavanja poreza u SAD-u.

‘Svi smo vjerojatno postali previše arogantni, previše samouvjereni da su stvari ispravne ovakve kakve jesu. Mislim da se poslovanje mora promijeniti’, rekao je direktor za ulaganja UBS-a Andrea Orcel britanskom parlamentarnom povjerenstvu za bankarske standarde osnovanom nakon slučaja s Libor stopama.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

>> Banka manipulirala kamatama pa je kaznili s 1,5 MILIJARDI dolara!

‘Uvjeren sam da je UBS napravio velik napredak. Također sam uvjeren da još uvijek moramo učiniti i više’, rekao je.

Orcel je rekao da je UBS otpustio 18 od 40 djelantika za koje britanske financijske vlasti smatraju da su upletene u manipulacije Liborom od 2006. do 2009. Većina preostalih djelatnika UBS-a povezanih sa skandalom već je napustila banku, rekao je Orcel. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene