Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamrzavanje računa

Švicarska blokirala Mubarakove milijarde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska vlada blokirala je Mubarakove račune u njihovim bankama.

Odlaskom egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka s vlasti švicarska je vlada počela standardnu proceduru, koja se provodi sa svrgnutim vođama, a to je zamrzavanje njihovih bankovnih računa u toj zemlji, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija računa za vodu Manji računi Ukida se vodni doprinos: Pogledajte koliko ćete godišnje uštedjeti na vodi Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

>> Ljudi od sreće padali u nesvijest: 'Srušili smo režim'

Za Mubaraka se vjeruje kako je ekstremno bogat, ali prave procjene tog bogatstva zapravo nema, jer ona drastično varira od izvora do izvora. Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je kako su sva sredstva koja pripadaju Mubaraku u Švicarskoj zamrznuta, 'kako bi se izbjegla pronevjera egipatskog državnog vlasništva'.

Glasnogovornik švicarskog ministarstva odbio je reći o kolikom se iznosu na bankovnim računima radi. Zamrzavanje računa odnosi se i na eventualnu prodaju nekretnina. Washingtonska organizacija Global Financial Integrity procjenjuje kako je od 2000. do 2008. godine iz Egipta izvučeno oko 57 milijardi dolara na ilegalan način, prenosi Wall Street Journal.

Ista grupa tvrdi kako Švicarska zapravo sjedi na najvećoj količini pokradenog novca i procjenjuju kako se radi o 150 milijardi dolara. Neprofitne organizacije već su kritizirale Švicarsku za nedosljedno provođenje pravila vezanih za pranje novca. Švicarska je dosad ukupno drugim zemljama vratila 1,6 milijardi dolara novca koji je na ilegalan način dospio na bankovne račune iz tih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene