Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Automatsko protjerivanje

Švicarci na referendumu glasuju o protjerivanju stranaca-kažnjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarci danas na referendumu odlučuju o tome treba li protjerati strance koji su osuđeni za teška kaznena djela, te o prijedlogu minimalnog poreza za bogate.

Usvoji li se prijedlog o potjerivanju stranaca, švicarski Zakon o strancima bit će jedan od najstrožih u Europi. Pitanje na referendumu sastavljen je po prijedlogu populističke švicarske narodne stranke (SVP), a ukoliko se pitanje usvoji stranci koji počine kaznena djela poput ubojstva, silovanja, te djela povezana s drogom ili prijevarom u sustavu socijalnog osiguranja bit će automatski protjerani iz zemlje.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Slika nije dostupna Zbog obiteljskog nasilja Hrvat (38) postao prvi stranac sudski prognan iz Švicarske

>> Zbog zabrane gradnje minareta Švicarska pred sudom UN-a

Drugo pitanje je postavljeno po prijedlogu socijalističke stranke koja želi obvezati bogate da na dohodak plaćaju 22-postotni porez. Svaki švicarski kanton sada može sam određivati poreze, a socijalisti tvrde da je to dovelo do preniskih poreza samo da se privuku bogataši. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene