Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diskriminacija

Sveučilište otpustilo vrhunskog profesora jer ima 'ženski glasić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obranu nesretnog Exirifarda je stao i najpopularniji iranski reformistički list Shargh, ali unatoč članku u kojem je nazvan genijem velikih akademskih postignuća, čini se da nema povratka.

Qasem Exirifard, ponajbolji iranski profesor fizike koji je između ostalog doktorao na Međunarodnoj školi za napredne studije u Trstu, otpušten je s teheranskog sveučilišta Khajeh Nasir Toosi zato što ima, tako barem misle njegove kolege, ženski glasić koji ga sprječava da uspješno komunicira sa studentima.

Pročitajte i ovo Češka specijalna policija Prate online aktivnosti Pojavili se imitatori inspirirani Kozakovim stravičnim činom: Češka policija munjevito reagirala David Kozak masakr u Pragu Davida sumnjiče da je prije masakra ubio oca i bebu u kolicima, objavio je jezive poruke: "Uvijek sam želio ubijati, Alina mi je puno pomogla"

Sveučilišni odbor je u obrazloženju naveo da Exirifarda studenti ismijavaju, što je rastuženi i šokirani profesor opovrgnuo tvrdnjom da se nikad nije susreo s takvim problemima.

Uz brojne učenike, u obranu nesretnog Exirifarda je stao i najpopularniji iranski reformistički list Shargh, ali unatoč članku u kojem je nazvan genijem velikih akademskih postignuća, čini se da nema povratka.

Exirifard, koji je s predavanjima na Khajeh Nasri Toosiju započeo u veljači 2014., je već dobio rješenje u kojem stoji da mu ugovor neće biti produžen.

"Zamislite profesore koji su ćelavi, debeli ili razroki, treba li i njima onemogućiti da podučavaju studente?", upitao je Exirifard, koji se svojedobno htio podvrgnuti operaciji glasnica, ali kojem su liječnici odgovorili da za tim nema potrebe jer su potpuno zdrave, prenosi The Guardian.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene