Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švedski Josef Fritzl

DROGIRAO JE, OTEO, SILOVAO I ZATOČIO 'Samo sam želio imati djevojku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski liječnik optužen je za otmicu, drogiranje i silovanje žene koju je gotovo tjedan dana držao zatočenu u bunkeru nalik tamnici.

Žena u tridesetim godinama oteta je iz svojeg doma u Stockholmu nakon što je bila drogirana jagodama prelivenima Rohypnolom, poznatim i kao 'droga za silovanje'. Nakon toga liječnik ju je odvezao u 650 kilometara udaljen bunker u Kristianstadu gdje je držana u zatočeništvu šest dana.

Pročitajte i ovo Josef Fritzl Silovatelj vlastite kćeri Monstrum Josef Fritzl ipak neće biti premješten? Visoki sud oborio odluku, čeka se nova presuda Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"



Otmičar je tijekom putovanja autom koristio dvije gumene maske koje je kasnije pronašla policija. Liječnik, čije ime nije objavljeno, namjeravao je žrtvu držati u tamnici nekoliko godina, a pretpostavlja se da je bunker počeo graditi prije pet godina.

Tijekom šest dana zatočeništva žena je zlostavljana, drogirana i silovana, a morala je uzimati i kontracepcijske pilule. Čitav slučaj podsjeća na austrijski Josefa Fritzla koji je uhićen 2008. nakon što je vlastitu kćer držao zatočenu više od 24 godine u podrumu svoje kuće.

U Švedskoj je na sreću sve daleko kraće trajalo jer je napadač shvatio da policija traga za žrtvom pa ju je 19. rujna odveo do policijske postaje te ju je natjerao da kaže kako je dobro.
Međutim, policiji je sve bilo sumnjivo te je dodatno ispitivala ženu, nakon čega im je ona ispričala sve detalje otmice.

Policija je u tamnici pronašla kondome i ostatke jagoda prelivenih drogom te šprice i pištolj. Muškarac je priznao da je drogirao i zatočio ženu, ali opovrgnuo je da ju je i silovao, piše Independent.

Lokalni mediji javljaju da je 38-godišnjak kazao policiji kako je 'samo želio imati djevojku, nekoga s kim će živjeti'. Svoju je žrtvu upoznao prošlog rujna kada je bila bolesna i kada joj je došao u kućni posjet. Navodno je uzeo njezine uzorke i testirao je na spolno prenosive bolesti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene