Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umiješan u pokolj?

Švedska: Uhićen Srbin osumnjičen za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska policija je uhitila još jednog Srbina, pod sumnjom da je 1999. počinio ratni zločin na Kosovu, objavila je u švedska novinska agencija.

Tridesetšestogodišnji muškarac čiji identitet nije otkriven, uhićen je u Oerebrou, pod sumnjom da je umiješan u pokolj nad 41 osobom 14. svibnja 1999. u selu Ćuški, pokraj Peći, na zapadu Kosova. Trebao je biti pušten u petak, ali po riječima državnog tužitelja Larsa Hedvalla, 'ostaje pod sumnjom', ističe agencija TT.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Istodobno je jedan švedski sud odlučio zadržati u pritvoru drugog Srbina uhićenog u travnju, isto pod sumnjom da je umiješan u pokolj u Ćuški. Srbijansko pravosuđe počelo je u ožujku istragu protiv 26 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u pokolju i da su tako počinile "ratni zločin nad civilnim stanovništvom". Nakon vladavine Slobodna Miloševića, Srbija polako počinje istraživati ratne zločine počinjene na Kosovu tijekom sukoba 1998.-1999. Kosovo je u veljači 2008. proglasilo neovisnost, ali ju Beograd pobija pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), jer smatra Kosovo svojom južnom pokrajinom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene