Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Švedska i Norveška policija uhitile šestero u protuterorističkim akcijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska i norveška policija prekinule su u četvrtak lanac financiranja terorista uhitivši šest osoba u koordiniranim akcijama u Stockholmu i Oslu.

Trojica uhićena u Stockholmu osumnjičena su za financiranje terorističkih organizacija u Somaliji, izjavio je tužitelj Ronnie Jakobsson.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"

Trojica švedskih državljana također su osumnjičena za pripremu terorističkih akata, što prema Jakobssonu uključuje i "financijsko poticanje na terorističke napade".

Samo nekoliko minuta prije objave operacije u Švedskoj, norveška obavještajna službe PST uhitila je tri osobe na različitim lokacijama u Oslu, također zbog sumnje u financiranje terorizma.

Švedska tajna policija SAPO potvrdila je da je riječ o koordiniranim akcijama, no nije objavila pojedinosti.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene