Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema milosti

Švedska će u BiH vratiti 1.100 tražitelja azila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedske vlasti u Bosnu i Hercegovinu deportirat će oko 1.100 njezinih građana koji su u toj skandinavskoj zemlji na temelju lažnih tvrdnji zatražili azil.

Ovu vijest prenio je za medije u BiH tajnik ministra sigurnosti BiH Bakir Dautbašić koji je i voditelj Monitoring tima zaduženog za praćenje primjene bezviznog režima.

'Švedska će vratiti svih blizu 1.100 građana koji su otišli nezakonito tražiti azil. Svima njima će biti odbijen zahtjev i bit će deportirani u vrlo kratkom roku', rekao je Dautbašić.

Vlasti Kraljevine Švedske nedavno su upozorile da je povećan broj građana BiH koji traže azil, no da ne postoji način da ih dobiju. Dautbašić je dodao da je već deportirano stotinjak državljana BiH, rekavši da očekuje da u sljedećih mjesec dana u BiH budu izručeni svi preostali državljani.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Assange zatražio politički azil u Ekvadoru

'Treba naglasiti da će mnogi od njih čak dobiti i zabranu ulaska u zemlje Schengena i to u trajanju od tri do pet godina', kaže Dautbašić.

Po njegovim riječima, izgledi da građani BiH dobiju azil u Švedskoj su nikakvi.

'Nema teoretske šanse da bilo koji državljanin BiH dobije azil, budući je naša zemlja službeno sigurna zemlja i njezinim građanima takvi zahtjevi neće biti pozitivno riješeni', rekao je Dautbašić.

Europska komisija najavila je da bi mogla preispitati uspostavljeni bezvizni režim prema Bosni i Hercegovini i zemljama regije u slučaju masovnog priljeva državljana ovih zemalja u Europsku uniju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene