Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Srbiji

Svećenik se zaključao u crkvu i zalio benzinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenik Lazar Sekulić zalio se benzinom i zaključao u crkvu Presvete Bogorodice u selu Rgotini uz prijetnju da će se zapaliti.

Lazar Sekulić, svećenik Srpske pravoslavne crkve u zaječarskom selu Rgotini, zalio se benzinom i zaključao u tamošnjoj crkvi Presvete Bogorodice te je prijetio da će se zapaliti, piše Blic. Razlog za ovakav dramatičan čin bio je, kako kaže, to što je nakon 33 godine službovanja u Rgotini dobio premještaj u obližnje selo Lenovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Upali su radikali" VIDEO Pogledajte tučnjavu svećenika i vojnika u crkvi: Jedno pitanje izazvalo je bijes Zlostavljanje svećenika On ne misli da je pogriješio Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

Kada se svećenik zaključao u crkvi, mještani su pozvali policiju i vatrogasce čije su ekipe ubrzo došle. Uslijedili su pregovori s njim kroz zaključana vrata crkve, naočigled okupljenih mještana. Svećenik je iz crkve dovikivao da će se zapaliti ukoliko bilo tko pokuša nasilno ući. Naposljetku je ipak pristao otključati vrata i izaći iz crkve. To je učinio tek kada je stigao njegov nadređeni koji mu je obećao da neće morati u Lenovac sve dok mu episkop Timočke eparhije vladika Justin ne bude objasnio razloge za premještaj.

'Ja sam bolestan, uskoro moram ići na operaciju srca. Star sam, ostalo mi je još samo dvije godine do mirovine. Ne želim premještaj, jer sam u Rgotini pune 33 godine i ovdje želim ostati', rekao je Sekulić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene