Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašni velečasni

Svećenik se reklamirao kao muška prostitutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski svećenik dobio je otkaz nakon što se saznalo da se na internetu oglašavao kao muška prostitutka, a navodno je potrošio 17.000 župnog novca na seksifon i internetsku pornografiju.

Samuel Martin Martin, 27-godišnji svećenik dviju manjih župa u pokrajini Toledo, na internetu je ostavljao svoje fotografije u donjem rublju i oglašavao svoje seksualne usluge za žene i parove za 120 eura po satu.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

Nazivajući samog sebe Hector, svećenik se u internetskom oglasu opisao kao 'heteroseksualni muškarac za žene i parove. Stvarna fotografija. Dobro obdaren (15cm) pružit će vam zadovoljstvo i sreću'.

Skandal je zauzeo većinu naslovnica u katoličkoj Španjolskoj, čiji su mediji prenosili i njegovu fotografiju i čitav tekst iz oglasa. 'Otvoren sam za sve osim sadizma. Hoteli i privatne adrese. 24 sata. Nećete požaliti, pružit ću vam zadovoljstvo kakvo nikad niste doživjeli', oglašavao je velečasni, koji se ispovjedio župljanima na posljednjoj misi, priznao da je nerazumno potrošio njihov novac te zatražio oprost

Martin je manje od godinu dana bio župnik u selima Totanes i Noez, koja zajedno imaju manje od 1000 stanovnika. Nadbiskup Toleda je pokrenuo istragu i potvrdio da je Martin smijenjen zbog 'financijskih nepravilnosti uočenih u župi'.

Sramotni skandal

Ovaj skandal je teško osramotio katoličku crkvu u Španjolskoj, koja je suočena s dramatičnim padom broja vjernika.

Dvojica predstavnika nadbiskupa Toleda, koji je i primat Španjolske, rekli su vjernicima u bivšim Martinovim župama da mu moraju oprostiti zbog toga jer 'je bio bolestan'.

Rekli su da je svećenik, koji se povukao u osamu, obećao povrat novca koji je ukrao od milodara, no župljani govore da je njegovo ponašanje bilo vrijedno žaljenja.

'Jedna je stvar predati se zlom iskušenju ili ukrasti. Ali potrošiti to onda na žene...', rekla lokalnim medijima je jedna župljanka u nevjerici.

Drugi je župljanin rekao da je otkriće došlo kao grom iz vedra neba. 'Pravio se pobožnim, kao da je bolji od nas. Za čovjeka u reverendi takvo je ponašanje nevjerojatno – trebao bi se stidjeti samog sebe'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene