Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa napet i umoran

'Svećenićko zvanje ne smije biti put stjecanja društvenog položaja’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. predvodio je zaređivanje 14 novih svećenika dijeceze Rima uputivši žestoke prigovore svećenicima koji svećeničkim zvanjem žele ‘doći do društvenog položaja’ ili zadovoljiti vlastite ambicije.

Papine riječi posebno su odjeknule u Italiji gdje su sve glavne novine posvetile naslovnicu istrazi korupcije u Perugi pokrenutoj protiv kardinala Crescenzia Sepe, nadbiskupa Napulja i bivšeg ministra u Berlusconijevoj vladi Pietra Lunardija.

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Svećenik na TikToku Propovijedaju, pozivaju na molitvu... Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

‘Svećeničko zvanje nikada ne smije predstavljati sredstvo stjecanja sigurnosti ili osvajanja društvenog položaja’, kazao je Benedikt XVI. koji se novinarima prisutnima na misi u bazilici Svetog Petra činio napet i umoran.

>> Napuljski nadbiskup osumnjičen za korupciju

‘Tko teži svećeničkom zvanju kako bi povećao svoj osobni ugled i vlastitu moć krivo je protumačio sam smisao službe’, nastavio je Papa ozbiljnim glasom, dodajući da će oni koji ‘žele ostvariti vlastitu ambiciju, postići osobni uspjeh, uvijek biti robovi sebe samih i javnog mnijenja’. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene