Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za sve je kriv kapitalizam!'

Svećenici pokreću prvi na svijetu časopis o egzorcizmu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog 'poplave' egzorcizma u Poljskoj, jednoj od najkatoličkijih zemalja u svijetu, svećenici su odlučili pokrenuti mjesečni časopis posvećen samo i jedino istjerivanju demona iz opsjednutih pojedinaca.

'U posljednjih 15 godina broj potrebnih egzorcizama porastao je s 4 na 120 godišnje', rekao je otac Aleksander Posacki, profesor filozofije, teologije i jedan od vodećih demonologa u svijetu na pokretanju mjesečnika Egzorcysta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Razlog većeg broja Poljaka opsjednutih demonima Posacki vidi u promjenama u državnom uređenju. 'Kapitalizam stvara više prilika za bavljenje okultnim. Proricanje sudbine kategorizirano je kao najnormalniji posao podložan naplati poreza', komentirao je Posacki za AFP.

'Opsjednutost dolazi kao posljedica činjenja zla. Krađe, ubojstva i ostalih grijeha', dodao je otac Posacki.
Njegov kolega otac Andrzej Grefkowicz, također egzorcist, tvrdi kako imaju pune ruke posla i objašnjava načine na koje se ispoljava opsjednutost demonom kod pojedinca.

>> Egzorcist ubio rođakinju 'da iz nje istjera demone'!

Ako je suditi prema njegovim riječima, i nema velike razlike u onome kako je to prikazano u filmovima. 'Opsjednuti ljudi vrište, bijesni su, prijetnje drugima nisu neuobičajene. Levitacija nije toliko uobičajena, ali zna se dogoditi. I ja sam joj svjedočio. Zato moramo o svemu tome govoriti', rekao je otac Posacki.

Časopis Egzorcysta će se tiskati u 15.000 primjeraka a cijena će mu biti 10 zlota (oko 16 kuna).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene